Kuulasauna ry

Kuulasauna ry on espoolainen kahvakuulaharjoittelun erikoisseura. Nimi juontaa Saunalahden kaupunginosasta, jonka puistossa pidettiin ensimmäiset treenit toukokuussa 2011.

Treenaamme maanantaisin Tiistilän koulun Peilisalissa klo 18:30-20 (poikkeuksena koulujen loma-ajat, sekä erikoistapahtumat). Kesäaikana järjestämme ulkotreenejä joista tiedotetaan erikseen.

Itse harjoitus kestää noin tunnin, jonka jälkeen on mahdollisuus saada lisäoppia tekniikoiden parantamiseen ym. Toisinaan järjestämme myös ohjattua liikkuvuus- tai kehonhuoltoharjoittelua.
 
Treenien vastuuvetäjänä toimii kahvakuulaurheiluvalmentaja, -ohjaajakouluttaja ja lajin kaksinkertainen maailmanmestari Eveliina Koivula, apunaan mm. Sami Huikko.

Harjoituksissa yhdistyvät kahvakuulaurheilu ja ryhmäliikunta: osa tunnista käytetään perusnostojen (rinnalleveto, työntö ja tempaus) opetteluun ja kertaamiseen ja niiden ympärille koostetaan myös illan treeni. Lisäharjoitteita käytetään tarpeen mukaan.

Treeneihin ovat tervetulleita kaikki ikään, sukupuoleen ja kuntotasoon katsomatta.
Kokeilukerta 5,-, sisältää lainakuulan (maksetaan paikan päällä).

Verkkokauppaan pääset tästä

Kahvakuulaharjoittelu vai -urheilu? 


Kahvakuulaharjoittelun (ns. fitnesskuulailun) ja kahvakuulaurheilun ero pähkinänkuoressa:

Fitness-liikunnassa käytetään termiä liikepankki, eli kuulaa käytetään lisävastuksena kymmenissä, ellei sadoissa erilaisissa liikkeissä samaan tapaan kuin vaikkapa käsipainoa tai hiekkasäkkiä ja harjoituksista pyritään tekemään mahdollisimman monipuolisia.

Kahvakuulaurheilun liikevalikoima käsittää kolme perusliikettä, työnnön, tempauksen ja rinnallevedon, sekä niiden apuliikkeinä toimivan etuheilautuksen, joiden suorittamisessa käytetään koko kehon voimaa.

Tavoitteena on oppia teknisesti mahdollisimman laadukas suoritus jota voidaan toistaa pitkään samanlaisena. Myös kun fitness-kuulailussa pyritään kuluttamaan mahdollisimman paljon energiaa suoritetta kohden, kahvakuulaurheilussa tilanne on päinvastoin: mitä taloudellisemmin nostat, sen onnistuneempi suoritus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti